Úvod / Vaříme / Mleté maso

SEKANÁ SE ZAKYSANOU SMETANOU  

recept na pokrm z mletého masa  

800g mletého masa, 1 vejce, 1 kelímek zakysané smetany, 2 stroužky česneku, sůl, pepř.

Mleté maso osolte a opepřete. Přidejte prolisovaný česnek a za stálého zpracovávání masové hmoty rukama přidávejte po lžících zakysanou smetanu a postupně důkladně zapracujte. Ze zpracovaného masa vytvořte šišku, uhlaďte ji mokrýma rukama, obalte ve strouhance, potřete rozšlehaným vajíčkem a dejte do pekáčku s 1 cm vody na dně. Pekáč přikryjte víkem a sekanou pečte ve středně předehřáté troubě dozlatova. Při pečení potírejte zbytky rozšlehaného vajíčka a polévejte vypečenou šťávou. Po upečení nakrájejte na plátky. Vhodnou přílohou je bramborová kaše a rajčatový salát.