SVÁTEČNÍ SEKANÁ KVĚTÁKOVÁ PEČENĚ

recept na pokrm z mletého masa

 /  / Recepty / Mleté maso / Sváteční sekaná květáková pečeně

Na sváteční sekanou květákovou pečeni potřebujete:  250g mletého hovězího masa, 250g mletého vepřového masa, 1/2 menšího květáku, 5 lžic strouhanky, trocha mléka, 1 vejce, 5 lžic sodové vody, 1 cibule, 1 brambor, plnotučná hořčice, 3 stroužky česneku, Vegeta, mletá paprika, majoránka, drcený kmín, sůl. Náplň: vejce, párek, tvrdý sýr, sterilovaná okurka, kapie.

Očištěný květák uvařte v menším množství vody nebo v páře do změknutí. Mleté maso dejte do misky, přidejte v mléce namočenou strouhanku, rozšlehané vejce se sodovou vodou, jemně nastrouhaný syrový brambor, pokrájenou cibuli, hořčici, prolisovaný česnek, koření a osolte. Rukou dobře propracujte a nakonec vmíchejte květák rozebraný na malé růžičky. Z hmoty vytvarujte na prkénku posypaném strouhankou plát, který poklaďte některou z následujících náplní: natvrdo uvařenými nebo míchanými vejci, párkem, špalíčky sýra, sterilovanou okurkou, kapií. Srolujte a utvořte rukama namočenýma ve vodě šišku, kterou vložte do zapékací misky a v troubě za stálého podlévání horkou vodou a polévání vypečenou šťávou pečte do změknutí. Vhodnou přílohou je bramborová kaše nebo opékané brambory a zeleninový salát.