SEGEDÍNSKÉ KARBANÁTKY S BRAMBORY

recept na pokrm z mletého masa

 /  / Recepty / Mleté maso / Segendínské karbanátky s brambory

Na segendínské karbanátky s brambory potřebujete:  450g mletého hovězího masa, 75g anglické slaniny, 100g šalotky, 250g kysaného zelí, petrželka, 75g strouhanky, vejce, 2 lžíce papriky, sůl, pepř, 3 červené papriky, 500g menších brambor, 10 lžic oleje, 30g másla, 1/2 lžičky kmínu, citrónová kůra.

Slaninu nakrájejte na kostičky a rozškvařte. Drobně pokrájenou šalotku osmahněte na slanině. Zelí dejte okapat, vymačkejte a nahrubo pokrájejte. Maso prohněťte se strouhankou, polovinou sekané petrželky, slaninovou směsí, zelím, vejcem, lžící papriky, pepřem a solí. Vytvarujte osm karbanátků. Papriky rozčtvrťte, očistěte a grilujte 8 minut, pak je oloupejte a nakrájejte na kosočtverce o hraně 1,5 cm. Brambory oloupejte, nakrájejte na plátky a 8 minut opékejte na 6 lžících oleje. Vmíchejte kousky paprik, sekanou petrželku a kmín a osolte. Karbanátky smažte po každé straně 5 minut na zbytku oleje. Pak do něj přidejte máslo a lžíci papriky. Před podáním posypte citrónovou kůrou.