Úvod / Vaříme / Mleté maso

ŘÍZKY Z MLETÉHO BŮČKU SE SÝREM  

recept na pokrm z mletého masa  

1/2 kg mletého vepřového bůčku, 1/4 l mléka, 100g strouhaného ementálu, hladká mouka, vejce, strouhanka, olej.

Umletý bůček vložte do mísy a zalijte studeným mlékem tak, aby mléko přesahovalo objem mletého masa. Uložte do chladničky a nechte odležet do druhého dne. Veškerá tekutina do masa vsákne. Teprve druhý den směs osolte a zahustěte jemně strouhaným sýrem. Směs spojte v hladké těsto, ze kterého tvořte na pomoučeném prkénku oválné placičky. Ty obalujte ve vejci a strouhance a pak je opékejte na rozpáleném oleji z obou stran. Obracejte je plochou lžící. Nekořeňte. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a tatarská omáčka.