Úvod / Vaříme / Mleté maso

PLNĚNÉ TLAPIČKY  

recept na pokrm z mletého masa  

300g zadního hovězího masa, 300g vepřového boku, 100 ml vody, sůl, pepř, 75g cibule, 120g strouhanky, 30g hladké mouky na vál, 60g rostlinného tuku na pečením, voda na podlévání. Náplň: 30g rostlinného tuku, 75g měkkého salámu, 75g kapií, 2 vejce.

Umletá masa vyšlehejte s vodou, pepřem a solí, přidejte strouhanou cibuli, strouhanku a vše ještě promíchejte. Z hmoty tvořte na pomoučněném válu tenké a široké placičky, na které do středu klaďte kopičku míchaných vajíček s nakrájeným salámem a kapiemi. Plátky přehněte, okraje stiskněte a dejte do tukem vymazaného pekáčku. Pečte v troubě a během pečení podlévejte vodou.