Úvod / Vaříme / Mleté maso

MLETÉ MASO ZAPEČENÉ S RÝŽÍ  

recept na pokrm z mletého masa  

400g rýže, 1 l vody, 300g mletého masa, 350g nakrájených rajčat, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 2 silné plátky uzeného špeku, parmazán, 4 vejce, sůl, pepř.

Cibuli a špek nakrájejte na kousky a opečte na oleji. Přidejte rajčatovou šťávu, sekané maso a duste na mírném ohni. Vmíchejte nakrájená rajčata a přilijte do omáčky 1/4 l vody. Nechte ji půl hodiny vařit. Mezitím si vymažte tukem ohnivzdornou formu, pak do ní dejte rýži smíchanou s omáčkou, rozšlehaná vejce a vše posypte strouhaným sýrem. Přidejte ještě 3/4 l vody a zamíchejte. Nechte při střední teplotě půl hodiny zapékat. Potom formu vyndejte, rychle promíchejte a nechte další hodinu péct, až se vytvoří zlatohnědý povrch. Ihned podávejte.