Úvod / Vaříme / Mleté maso

MLETÉ BIFTEKY V KOŘENĚNÉ OMÁČCE  

recept na pokrm z mletého masa  

400g mletého masa, 1 větší cibule, pepř, česnek, sůl, vejce, 3 lžíce oleje, 50g slaniny, 3 lžíce protlaku, bobkový list, 50g másla, 50g hladké mouky, 2 papriky.

Do umletého masa přidejte nadrobno nakrájenou půlku cibule, pepř, rozetřený česnek, sůl, vejce, promíchejte a vytvarujte tenčí bifteky. Opečte je po obou stranách na oleji. Po opečení je vyjměte a na zbytku oleje osmažte zbytek cibule, slaninu, přidejte protlak, česnek, petrželku, bobkový list a jemně nakrájenou papriku, zamíchejte a nechte přejít varem. Do směsi přidejte opečené bifteky a spolu vše duste 15 minut. Bifteky opět vyjměte, šťávu zahustěte jíškou.