MEXICKÝ HRNEC

recept na pokrm z mletého masa

 /  / Recepty / Mleté maso / Mexický hrnec

Na mexický hrnec potřebujete:  2 cibule, 2 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 500g mletého masa, 1 l rajčatové šťávy, 2 zelené feferonky, 2 červené feferonky, 1 pórek, 2 cukety, 1 konzerva zelených fazolek, pepř, sůl, chilli koření, 1 svazek čerstvého koriandru.

Oloupejte cibuli, rozčtvrťte a nakrájejte na plátky. Pak oloupejte česnek a prolisujte. Rozehřejte olej a maso na něm ze všech stran opečte. Přidejte cibuli a česnek a ještě několik minut opékejte. Zalijte rajčatovou šťávou. Očistěte a omyjte chilli papričky, pórek a cukety. Papričky nakrájejte na nudličky, pórek na širší kolečka. Cukety podélně rozpulte a rozkrájejte na plátky. Fazolky nechte okapat. Připravenou zeleninu přidejte k masu, zamíchejte a opékejte dalších 10 min. Dochuťte pepřem, solí a chilli kořením. Koriandr omyjte, osušte a otrhejte lístečky. Část jich nasekejte a vmíchejte do hrnce. Zbylými lístky ozdobte hotový pokrm.