Úvod / Vaříme / Mleté maso

LOTRINSKÁ NUDLOVÁ ZAPÉKANKA  

recept na pokrm z mletého masa  

300g mletého masa, 1 cibule, 1 dl červeného vína, 1 lžička oregana, 1 lžička mletého pepře, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžička tymiánu, 2 lžíce kečupu, 1 dl zakysané smetany, tvrdý sýr, sůl.

Na másle zpěňte nakrájenou cibuli, přidejte mleté maso, osmahněte a podlijte vínem. Ochuťte kořením, kečupem a solí. Uvařte široké nudle, sceďte je a promíchejte s připravenou masovou směsí. Směs naložte do vymazaného pekáčku, zalijte zakysanou smetanou, posypte strouhaným sýrem a 20 minut zapékejte v dobře vyhřáté troubě. Vhodnou přílohou je zeleninový salát.