LILEK PLNĚNÝ MLETÝM MASEM

recept na pokrm z mletého masa

 /  / Recepty / Mleté maso / Lilek plněný mletým masem

Na lilka plněného mletým masem potřebujete:  2 středně velké kusy lilku, mleté maso, cibule, trocha červeného vína,1 vejce, pepř, hladká mouka, strouhanka, koření podle chuti, sůl, 100 g strouhaného sýra.

Mleté maso promíchejte s pokrájenou cibulí, vejcem, strouhaným sýrem, moukou, strouhankou. Zakápněte červeným vínem, osolte, opepřete. Lilek očistěte a rozkrojte, vydlabte a naplňte masem. Pekáček vymažte trochou oleje a narovnejte do něj lilky. Zapečte ve vyhřáté troubě asi 30 minut při 200 stupních. Lilek by měl být trošku propečený a maso upečené. Před podáváním zasypte maso sýrem. Vhodnou přílohou jsou brambory, bramborová kaše nebo hranolky.