Úvod / Vaříme / Mleté maso

LILEK PLNĚNÝ MLETÝM MASEM  

recept na pokrm z mletého masa  

2 středně velké kusy lilku, mleté maso, cibule, trocha červeného vína,1 vejce, pepř, hladká mouka, strouhanka, koření podle chuti, sůl, 100 g strouhaného sýra.

Mleté maso promíchejte s pokrájenou cibulí, vejcem, strouhaným sýrem, moukou, strouhankou. Zakápněte červeným vínem, osolte, opepřete. Lilek očistěte a rozkrojte, vydlabte a naplňte masem. Pekáček vymažte trochou oleje a narovnejte do něj lilky. Zapečte ve vyhřáté troubě asi 30 minut při 200 stupních. Lilek by měl být trošku propečený a maso upečené. Před podáváním zasypte maso sýrem. Vhodnou přílohou jsou brambory, bramborová kaše nebo hranolky.