Úvod / Vaříme / Mleté maso

KULIČKY V RAJČATOVÉ OMÁČCE  

recept na pokrm z mletého masa  

400g mletého masa, 1 vejce, 100g rýže, sůl, pepř, 50g másla, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, koření na mleté maso, sůl, ocet, cukr, 2 lžíce rajčatového protlaku.

Mleté maso promíchejte s vejcem, solí, přebranou a spařenou rýží. Z hmoty tvořte kuličky, které vkládejte do vařící osolené vody a vařte 10 až 15 minut. Z cibule nakrájené na kostečky a mouky připravte v kastrolku cibulovou jíšku, zalijte vývarem z knedlíčků, přidejte sůl, koření dle vlastní chuti a povařte. Omáčku proceďte a přidejte rajčatový protlak. Uvařené knedlíčky dejte do omáčky a nechte povařit. Podávejte s brambory, rýží, knedlíkem nebo pečivem.