Úvod / Vaříme / Mleté maso

KARBANÁTKY V OMÁČCE  

recept na pokrm z mletého masa  

300g hovězího masa, 300g vepřové krkovice, 1 vejce, 1 cibule, 60g strouhanky, 50g hladké mouky, 1 konzerva loupaných rajčat, olej, muškátový květ, oregano, polévkové koření, cukr, ocet, sůl, pepř, přílohové těstoviny.

Hovězí a vepřové maso umelte a smíchejte s trochou vody, vejcem, solí, pepřem a muškátovým květem, pak přidejte strouhanku a hladkou mouku. Z těsta tvořte pravidelné karbanátky a ty pak zprudka opečte na oleji. Ve vypečeném tuku pak orestujte nakrájenou cibuli, přidejte pokrájená rajčata včetně nálevu, osolte a okořeňte a vložte opečené karbanátky. Pod poklicí duste do změknutí. Omáčku nakonec podle chuti přislaďte, případně okyselte. Podávejte s těstovinami.