Úvod / Vaříme / Mleté maso

KARBANÁTKY S KUŘECÍM MASEM  

recept na pokrm z mletého masa  

400g žampionů, 4 lžíce oleje, sůl, pepř, 50g toastového chleba, 200 ml smetany, 600g kuřecích prsních řízků, 1 lžíce posekané pažitky, 1 lžíce posekané meduňky, 3 lžíce citrónové šťávy.

Žampiony očistěte, posekejte nadrobno a prudce opečte na dvou lžících oleje asi 5 minut. Pak houby osolte, opepřete a odložte stranou. Toastové chleby rozkrájejte na menší kostky, které namočte ve smetaně. Maso omyjte pod studenou vodou, osušte v papírové kuchyňské utěrce a pokrájejte nadrobno. Poté maso společně s chlebem, smetanou, bylinkami a lžičkou solí, pepřem a citronovou šťávou umelte na jemné pyré. Nakonec vmíchejte žampiony. Z hmoty vytvarujte 12 karbanátků. Na pánvi rozehřejte zbývající olej a karbanátky smažte na mírném ohni asi 5 minut. Podávejte sypané bylinkami a bramborami.