Úvod / Vaříme / Mleté maso

ĎÁBELSKÉ KARBANÁTKY  

recept na pokrm z mletého masa  

500g mletého vepřového masa, 500g mletého hovězího masa, 2 rohlíky, 5 lžic mléka, 2 cibule, 2 feferonky, 2 vejce, 1 lžička čerstvě mletého pepře, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce strouhaného křenu, 1 lžička Vegety speciál, 1 lžička tymiánu, sůl, strouhanka na obalení.

Rohlíky nakrájejte na kousky a povlažte mlékem. Jakmile změknou, rozmačkejte je vidličkou na kousky a přidejte k masu. Cibuli oloupejte, feferonky očistěte a jemně nasekejte. Přidejte k masové směsi společně s vejci, pepřem, hořčicí, křenem, solí a kořením. Směs dobře propracujte, v misce uhlaďte, přikryjte a nechte v chladnu odpočinout. Může odpočívat i do dalšího dne, dobře se proleží a chuť bude ještě výraznější. Před přípravou vytvořte rukama karbanátky a lehce je obalte ve strouhance. Smažte na oleji. Podávejte s bramborovou kaší, ale výborné jsou také studené s čerstvým chlebem.