Úvod / Vaříme / Mleté maso

ČEVABČIČI S TAJEMSTVÍM  

recept na pokrm z mletého masa  

300g mletého masa, 100g vařené rýže, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička hořčice, grilovací koření, pepř, sůl, hladká mouka, 100g tvrdého sýra.

Maso smíchejte s rýží, cibulí, rozetřeným česnekem, hořčicí, kořením a solí. Promíchejte, tvarujte placičky, do kterých vložte hranolek tvrdého sýra. Vytvarujte válečky a zvolna opékejte po všech stranách. Podávejte s tatarskou nebo jinou pikantní omáčkou. Tvrdý sýr můžete nahradit salámem, párkem nebo paprikou.

Viz také: Čevabčiči 1, Čevabčiči 2, Čevabčiči 3, Čevabčiči 4, Čevabčiči a sekané řízky, Kapustové čevabčiči.