Úvod / Vaříme / Luštěniny

CIZRNA SE SUŠENÝM HOVĚZÍM MASEM  

recept na pokrm z luštěnin  

250g sušené cizrny, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 1 konzerva loupaných rajčat, 1 lžíce rajčatového protlaku, 100g plátků pastirmy (sušené hovězí), 4 lžíce olivového oleje, 2 světle zelené špičaté papriky nakrájené na proužky, špetka soli, špetka čerstvě umletého pepře, 1/2 svazku hladké petrželky.

Cizrnu nechte přes noc nabobtnat. Poté ji slijte, propláchněte a dejte vařit. Mezitím nasekejte cibuli a utřete česnek. Slijte rajčata, šťávu zachyťte, přidejte do ní protlak a na kousky nakrájená rajčata. Plátky pastirmy natrhejte na menší kousky. V pánvi rozpalte olej, cibuli, česnek a proužky papriky na něm asi minutu smažte. Zamíchejte a přidejte kousky pastirmy. Přidejte rajčata se šťávou a povařte. Cizrnu slijte a přidejte do rajčatové směsi. Do hrnce ještě přilijte trochu horké vody z cizrny a ještě 15 minut povařte. Ochuťte a podávejte posypané petrželkou.