Úvod / Vaříme / Luštěniny

FAZOLE S RAJČATY A PARMAZÁNEM  

recept na pokrm z luštěnin  

1 konzerva bílých fazolí, 1 konzerva červených fazolí, 2 cibule, 1 kg rajčat, 2 stroužky česneku, 1 lžička oregana, 1 lžička tymiánu, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, černý mlet pepř, 2 bobkové listy, petrželová nať, 120g parmazánu, olej.

Fazole opláchněte a nechte okapat. Cibulku a česnek očistěte a nasekejte nadrobno, rajčata spařte a oloupejte, dužinu pokrájejte na větší kousky. Cibulku osmažte na oleji, dokud nezesklovatí, přidejte rajčata a poduste asi 3 minuty. Přidejte česnek, bobkový list a cukr. Dochuťte solí, kořením a bylinkami. Podlejte trochou vody a poduste ještě 30 minut. Před dovařením přidejte fazole, nasekanou petrželovou nať a posypte strouhaným sýrem. Podávejte s chlebem nebo bramborami pečenými ve slupce.