Úvod / Vaříme / Luštěniny

FAZOLE SE SLANINOVÝMI RULIČKAMI  

recept na pokrm z luštěnin  

350g bílých fazolí, 8 tenkých plátků anglické slaniny, petrželka, česnek, mletý pepř, sůl, špetka muškátového oříšku.

Přebrané, několikrát propláchnuté fazole zalijte studenou vodou a nechejte máčet tři hodiny. Drobně sekanou petrželku smíchejte se třeným česnekem, strouhaným muškátovým oříškem a pepřem a touto směsí potřete plátky slaniny, z nichž jste odkrojili kůži. Stočte je v závitky, položte na dno ohnivzdorné misky, pokryjte je fazolemi s vodou, v níž byly namočeny a pečte pod pokličkou v mírně vyhřáté troubě do změknutí. Při pečení dbejte, aby fazole byly ponořeny ve vodě, dopečte bez pokličky. Hotové fazole osolte.