ČOČKA S VEPŘOVÝM MASEM

recept na pokrm z luštěnin

 /  / Recepty / Luštěniny / Čočka s vepřovým masem

Na čočoku s vepřovým masem potřebujete:  300g čočky, 200g vepřového masa, kousek mrkve, celeru, petržele a cibule, 250g rajčat nebo 2 lžíce rajčatového protlaku, 50g sádla, pepř, sůl, vývar.

Přebranou, několikrát propláchnutou čočku namočte na dvě hodiny do studené vody, potom ji uvařte téměř doměkka. Drobně pokrájenou cibuli a zeleninu osmažte na sádle, přidejte vepřové maso pokrájené na kostky a za stálého míchání je osmažte na všech stranách. Přidejte spařená, oloupaná a pokrájená rajčata (nebo rajčatový protlak a tři lžíce vody), osolte a duste pod pokličkou téměř doměkka. Při dušení je podle potřeby podlévejte malým množstvím horkého vývaru. K téměř měkkému masu přidejte vařenou čočku a duste na velmi malém plaménku, až maso i čočka změknou a tekutina se z větší části odpaří. Čočku osolte, opepřete a podávejte.