Úvod / Vaříme / Guláše

JEHNĚČÍ GULÁŠ S RAJČATY  

recept na guláš  

3/8 kg jehněčí kýty, 1 lžíce másla, 1 cibule, 1/2 mrkve, sůl, 1/2 lžičky hladké mouky, mletá paprika, 2 zelené papriky, 2 zelená rajčata, petrželka.

Na másle zpěňte drobně pokrájenou cibuli, přidejte maso a po všech stranách je opečte. Pak maso vyjměte a ve stejném tuku osmažte na nudličky nakrájenou mrkev, cibuli a jakmile se voda ze zeleniny odpaří, přisypte mouku a opražte. Zalijte vývarem z kostí, přidejte mletou papriku, sůl a duste téměř do změknutí. Přidejte na kroužky nakrájené zelené papriky a duste společně. Asi 1/4 hodiny před podáváním pokrmu přidejte oloupaná drobně pokrájená rajčata a duste asi 10 minut. Podávejte posypané sekanou petrželkou.