JADRANSKÉ JEHNĚČÍ

recept na pokrm z jehněčího masa

 /  / Recepty / Jehněčí a skopové maso / Jadranské jehněčí

Na jadranské jehněčí potřebujete:  400g vykostěného jehněčího masa (plec, kýta nebo krkovice), 750g rajčat, 1 bobkový list, 1 stroužek prolisovaného česneku, 2 cibule, 300g brambor, 1/4 lžičky skořice, 1 polévková lžíce mletých ořechů, 3 lžíce červeného vína, 1 lilek, 3 cukety, 100g čerstvých hub, 3 lžíce kaparů.

Maso omyjte, osušte a nakrájejte na větší kousky. Rajčata, cibuli, brambory, lilek, cukety a houby nakrájejte na větší kousky. Nakrájené maso dejte do hlubšího hrnce (kromě lilku a cuket), přidejte houby, bobkový list, česnek, skořici, mleté ořechy, pepř a sůl. Přilijte víno a promíchejte. Dolijte asi 300 ml vody. Přikryjte a v mírně předehřáté troubě pečte asi 15 minut. Zkontrolujte množství výpeku, v případě potřeby pokrm podlijte vodou. Další hodinu pečte v troubě (hrnec nezakrývejte) a kontrolujte, zda jsou brambory ponořené. Přidejte lilek, cukety, kapary a pečte ještě 30 minut. Z povrchu sejměte tuk a před podáváním vyjměte bobkový list. Podávejte s těstovinami nebo s rýží.