Úvod / Vaříme / Jehněčí a skopové maso

ŘEZY ZE SKOPOVÉHO MASA SE SLANINOU  

recept na pokrm ze skopového masa  

500g skopové kýty, 4 plátky slaniny s kůží, 3 lžíce oleje, 20g másla, 1 dl vývaru z kostí, mletý pepř, sůl.

Odblaněnou skopovou kýtu nakrájejte přes vlákna na osm řezů, po obvodu nařízněte, jemně je naklepte, opepřete, pokapte olejem a nechejte v misce několik hodin nakřehnout. Před přípravou řezy osolte, prudce opečte po obou stranách na rozehřátém oleji a přeložte na nahřáté talíře. Olej od opékání slijte, na pánvičce opečte plátky slaniny hustě nakrojené na straně bez kůže a položte je na řezy. Na pánvičku přidejte máslo, vývar a sůl, povařte, až šťáva trochu zhoustne a podlijte jí řezy. Podávejte s opékanými brambory a se zeleninovým salátem.