Úvod / Vaříme / Guláše

MINUTKOVÝ JEHNĚČÍ GULÁŠ S LEČEM  

recept na guláš  

300g masa z jehněčí kýty bez kostí, 100g konzervovaného leča, 1 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce oleje, 20g slaniny, kousek cibule, česnek, mletý pepř, sůl.

Odblaněné jehněčí maso pokrájejte přes vlákna na hranolky, osolte je a opepřete. Na oleji rozškvařte slaninu pokrájenou na hranolky, přidejte maso, třený česnek a za stálého míchání je opékejte dvě minuty. Doplňte je rajčatovým protlakem, který trochu opečte, přidejte drobně pokrájenou cibuli, osmahněte ji, vmíchejte lečo a mletý pepř a krátce poduste, popřípadě maso pokapte třemi lžícemi vody. Podávejte se smaženými bramborovými hranolky.