Úvod / Vaříme / Jehněčí a skopové maso

JEHNĚČÍ MASO NA HOUBÁCH  

recept na pokrm z jehněčího masa  

800g předního jehněčího masa s kostmi, 2 lžíce oleje, cibule, 1 lžíce rajčatového protlaku, 250g čerstvých hub, 1 lžička hladké mouky, petrželka, sůl, 10g másla.

Jehněčí maso rozsekejte na kousky, opláchněte a osmažte po všech stranách na oleji dočervena. Přidejte jemně pokrájenou cibuli a osmažte ji dorůžova. Vmíchejte rajčatový protlak, několik lžic vody, sůl a duste na malém plaménku pod pokličkou. Když bude maso téměř měkké, vmíchejte houby pokrájené na plátky a duste dále. Po chvilce přidejte mouku rozetřenou s máslem a duste do změknutí masa. Před podáním pokrm posypte jemně usekanou petrželkou.