Úvod / Vaříme / Jehněčí a skopové maso

JEHNĚČÍ DŽUVEČ SE ZELENINOU  

recept na pokrm z jehněčího masa  

400g jehněčí plece bez kostí, 300g cibule, 4 lžíce oleje, 600g míchané zeleniny (mrkev, fazolky, paprika, květák, celer, kapusta apod.), 8 dl vývaru, šálek rýže, 1 dl kysané smetany, bobkový list, 2 stroužky česneku, lžíce mleté papriky, sůl.

Cibuli pokrájejte na větší kousky, osmažte na oleji dočervena, přidejte maso pokrájené na kostky, mletou papriku a česnek rozetřený se solí a osmažte. Zalijte je trochou vývaru a duste 20 minut. Zeleninu očistěte, pokrájejte na kousky, přidejte k masu, zalijte ji trochou vývaru, vmíchejte bobkový list a přebranou, propláchnutou a spařenou rýži, osolte a duste, až maso, rýže i zelenina změknou. Nakonec džuveč zjemněte smetanou.