Úvod / Vaříme / Jehněčí a skopové maso

JEHNĚČÍ KARÉ NA FAZOLKÁCH  

recept na pokrm z jehněčího masa  

600g jehněčího karé, sůl, mletý černý pepř, 3 kuličky jalovce, 3 stroužky česneku, olej, 2 rajčata, 200g sterilovaných zelených fazolí, 1.5dl smetany na vaření, 1 lžíce hladké mouky, ocet, cukr, petrželová nať.

Jehněčí karé naporcujte, omyjte, osušte a osolte. Mletý pepř promíchejte s rozdrceným jalovcem, s prolisovaným česnekem, směsí potřete porce masa a prudce osmažte z obou stran na rozehřátém oleji. Podlijte vodou a duste do poloměkka. Potom přidejte nakrájená rajčata a poduste doměkka. Na troše oleje opražte hladkou mouku, zalijte smetanou, promíchejte, přidejte fazolové lusky a za stálého míchání přiveďte k varu. Osolte, ochuťte octem, cukrem, krátce povařte a rozdělte na talíře. Podávejte s dušeným karé, posypané petrželovou natí.