Úvod / Vaříme / Jehněčí a skopové maso

JEHNĚČÍ KÝTA S VINNOU OMÁČKOU  

recept na pokrm z jehněčího masa  

1 kg vykostěné jehněčí kýty, sůl, pepř, 50g pinií, 40g zelených oliv s paprikou, 1 citron, 2 stroužky česneku, po 1 lžíci posekaného rozmarýnu a tymiánu, 2 cibule, 4 sušené fíky, 200 ml červeného vína, 300 ml masového vývaru.

Jehněčí kýtu omyjte, osolte a opepřete. Pinie posekejte a na pánvi nasucho opražte. Olivy rozkrájejte na kolečka, česnek oloupejte a posekejte. Z omytého citronu ostrouhejte kůru. Vše kromě masa smíchejte, směsí potřete vnitřní stranu kýty, srolujte a pořevažte kuchyňskou nití. Kýtu vložte do pekáče a pečte v předehřáté troubě asi 30 minut. Fíky a oloupanou cibuli nadrobno pokrájejte a obojí přidejte ke kýtě. Podlijte vínem a vývarem, teplotu o něco snižte a pečte ještě dalších 60 minut.