Úvod / Vaříme / Guláše

CIKÁNSKÝ GULÁŠ 1  

recept na guláš  

375g předního hovězího, 40g rostlinného tuku, 100g cibule, 7.5g mleté papriky, sůl, mletý pepř, 20g rajčatového protlaku, kmín, 2.5 dl vývaru, 100g brambor, 1 stroužek česneku, majoránka, 25g slaniny, 50g žampiónů, 50g papriky, 37.5g nakládaných okurek.

Na tuku osmahněte nakrájenou cibuli, zaprašte paprikou, zpěňte, vložte nakrájené maso, za stálého míchání osmahněte, osolte, opepřete, přidejte protlak a kmín. Zalijte vývarem a duste téměř do změknutí, přidejte na kostky nakrájené brambory, utřený česnek a majoránku. Chvíli duste, přidejte na slanině orestované nakrájené houby, na nudličky nakrájenou papriku a na kostičky nakrájená rajčata a okurky. Vše krátce povařte.