Úvod / Vaříme / Guláše

PIVNÍ GULÁŠ  

recept na guláš  

750g hovězí kližky, 3 velké cibule, 1/2 l světlého piva, 2 lžíce sádla, 1 až 2 krajíce staršího chleba, sůl, mletý pepř, drcený kmín, majoránka, 3 stroužky česneku.

Maso nakrájejte na kostky. Na sádle zpěňte pokrájenou cibuli, přidejte maso a společně smažte za stálého míchání do ztmavnutí masa i cibule. Během míchání opepřete a okmínujte. Pak podlijte troškou vody a asi polovinou piva. Osolte a pod pokličkou duste do změknutí masa. Je-li třeba doplnit tekutinu, přilévejte pivo. K měkkému masu přidejte rozdrobený nebo nastrouhaný chléb, majoránku a povařte do zhoustnutí. Nakonec přidejte rozmačkaný česnek, případně dosolte. Podávejte s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo pečivem.