Úvod / Vaříme / Mleté maso

TATARSKÝ BIFTEK  

recept na pokrm z mletého masa  

600g hovězí svíčkové, 2 šalotky, 2 lžíce plnotučné hořčice, 3 lžíce worchesterské omáčky, pár kapek tabasca, kečp podle chuti, mletý černý pepř, sůl, 6 žloutků, 12 krajíců chleba, olej na smažení, 6 stroužků česneku.

Maso naškrábejte nebo najemno nasekejte v robotu. Pak do něj vmíchejte najemno nasekané šalotky, hořčici, worchesterskou omáčku, osolte a opepřete. Můžete přidat pár kapek tabasca a kečup. Nakonec přidejte žloutky a důkladně promíchejte. Ihned podávejte s osmaženými topinkami potřenými česnekem. Žloutky můžete nahradit lžící olivového oleje.