Úvod / Vaříme / Guláše

KOTLÍKOVÝ GULÁŠ 1  

recept na guláš  

500g hovězího masa, 2 cibule, 60g sádla, 1 sterilovaná okurka, 600g oloupaných brambor, 1 lžíce hladké mouky, 3 lžíce rajčatového protlaku, česnek, mletá paprika, mletý pepř, sůl.

Drobně pokrájenou cibuli usmažte dorůžova na sádle, přidejte mletou papriku a maso pokrájené na kostky a za stálého míchání je osmažte, přiklopte pokličkou a duste do vysmahnutí vlastní šťávy. Maso osolte, podlijte trochou vody a duste. Téměř měkké maso vysmahněte do tuku, zaprašte moukou, osmahněte, přidejte rajčatový protlak, zamíchejte, zalijte vodou, rozmíchejte a duste. Po chvilce přidejte brambory pokrájené na kostičky, utřený česnek, pepř a duste dále, až maso i brambory změknou. Na konci dušení přidejte okurku pokrájenou na kostičky a nechte přejít varem. Podávejte s chlebem.