Úvod / Vaříme / Hovězí maso

HOVĚZÍ MEDAILONKY S HŘÍBKY  

recept na pokrm z hovězího masa  

4 hovězí medailonky ze svíčkové, 400g čerstvých hříbků, 100 ml smetany, česnek, petrželka, koňak, olivový olej, sůl, pepř celý.

Každý medailonek obtočte provázkem, aby držel formu. Hříbky očistěte, omyjte a nakrájejte na plátky. Maso opečte na rozpálené pánvi na tenké vrstvě rozehřátého oleje, asi 4 minuty z každé strany. Poté přidejte 2 celé stroužky česneku, sůl a celý pepř. Přidejte houby, rychle orestujte a nakonec přelijte koňakem a krátce oflambujte. Z pánve vyndejte maso, do omáčky přilijte smetanu a nechte ji zhoustnout. Omáčkou pak přelijte medailonky a podávejte dozdobené nasekanou čerstvou petrželkou.