Úvod / Vaříme / Hovězí maso

MARINOVANÝ BIFTEK  

recept na pokrm z hovězího masa  

Biftek ze svíčkové, sušená šunka, panenský olej, drcený barevný pepř, limetová šťáva, petržel, kerblík nebo bazalka.

Nejlepší je biftek ze širší svíčkové vysoký asi tři centimetry. Maso nenaklepávejte, jen rukou vytvarujte biftek a obalte jej v silnějších plátcích sušené šunky. Tu dvěma provázky přivažte po obvodu masa. Pak biftek naložte přes noc do marinády z panenského oleje, drceného pepře, limetové šťávy a bylinek. Pokud jste zapomněli, stačí biftek marinovat i tři hodiny před grilováním. Pak maso nechte okapat a zprudka opečte na všech stranách. Poté jej na vrchní mřížce nebo stranou od žáru nechte dojít dalších osm až deset minut. Jako příloha se hodí zelenina grilovaná v rýžovém těstíčku. Rýžovou mouku rozdělejte s trochou vody na kašičku, do toho nasypte nadrcenou ledovou tříšť. Pokrájenou zeleninu (lilek, cuketu apod.) v těstíčku obalte a rychle propečte v alobalové misce na grilu. Těstíčko nabobtná a zelenina bude křupavá.