Úvod / Vaříme / Hovězí maso

HOVĚZÍ NA THAJSKÝ ZPŮSOB  

recept na pokrm z hovězího masa  

1 balíček Findus Wok Thai, 300g hovězí svíčkové, 1 sáček rýže, 5 stroužků česneku, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce worcesterové omáčky, 2 lžíce medu, 1 kedlubna, 1/2 hlávky čínského zelí, 2 lžičky rajského protlaku, 3 lžíce oleje, zázvor, sůl, pepř.

Hovězí svíčkovou (nebo roštěnku) opláchněte, osušte a nakrájejte na nudličky. Ty pak v misce smíchejte s worcesterem, solí, pepřem a nechejte odležet, nejlépe přes noc, aby bylo maso křehké. Kedlubnu oloupejte a pokrájejte na tenčí nudličky. Na pánvi rozehřejte olej, vložte do něj maso a za stálého míchání jej opékejte po dobu přibližně 4 minut. Potom přidejte protlak, který společně s masem orestujte, dejte kedlubnu, zázvor nakrájený na tenké plátky a zmrazenou zeleninovou směs Findus Wok Thai. Za stálého míchání zprudka opékejte zhruba 3 minuty. Poté přidejte čínské zelí nakrájené na kostky, sójovou omáčku, med a prolisovaný česnek. Podle chuti osolte a vmíchejte jeden sáček vařené rýže. Místo rýže je možné použít čínské nudle nebo těstovinovou rýži. Nakonec můžete pokrm posypat opraženými semínky sezamu.