Úvod / Vaříme / Guláše

GULÁŠ S KYSANOU SMETANOU  

recept na guláš  

4 lžíce vepřového sádla, 600g hovězího masa, 500g cibule, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce sladké papriky, 1 špetka česneku v prášku, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1/8 l vývaru, 2 lžíce červeného vinného octa, 1 lžíce hladké mouky, 3/8 l kysané smetany.

Sádlo rozpalte v kastrolu se silným dnem. Maso nakrájené na větší kousky prudce osmahněte za stálého míchání. Cibuli oloupejte a nakrájejte nahrubo, přidejte k masu a nechte 5 minut osmahnout do světlehněda. Přidejte koření, vývar, ocet a snižte teplotu. Kastrol přiklopte pokličkou, maso duste doměkka, občas zamíchejte. Mouku s trochou smetany rozkvedlejte a zamíchejte do hotové omáčky. Guláš dochuťte, před servírováním polijte hustou smetanou.