Úvod / Vaříme / Guláše

GULÁŠ Z HUB A PAPRIK  

recept na houbový pokrm  

80g tuku, 2 velké cibule, 500g čerstvých hub, 4 papriky, 4 stroužky česneku, sůl, 1 lžička kmínu, 1 lžíce sladké mleté papriky, 200 ml vývaru z kostky bujónu, 1 lžíce hladké mouky, 200 ml bílého jogurtu, tvrdý sýr na posypání.

Nejdříve si očistěte houby a nakrájejte je na silnější plátky. Z paprik odstraňte jádřince, opláchněte je a nakrájejte na větší kousky. Oloupejte a pokrájejte cibuli, česnek oloupejte a prolisujte. V kastrolu rozpalte tuk, zpěňte na něm nakrájenou cibuli. Poté přidejte nakrájené houby, sůl, prolisovaný česnek, kmín, mletou papriku, podlijte polovinou vývaru, promíchejte a asi pět minut poduste. Přidejte nakrájené papriky, promíchejte, přidejte zbytek vývaru a duste. V jogurtu rozšlehejte hladkou mouku, vlijte do guláše a za občasného míchání pokračujte v dušení tak dlouho, až budou papriky měkké. Na talíři guláš posypte nastrouhaným tvrdým sýrem.