Úvod / Vaříme / Houby

HOUBOVÁ OMÁČKA S TVAROHOVÝMI PLACKAMI  

recept na houbový pokrm  

Omáčka: světlá jíška, hovězí vývar, zázvor, bílý pepř, muškátový květ, houby (čerstvé hřiby a lišky). Placky: 1/2 kg tvarohu, 1/4 kg brambor, 15 dkg hrubé mouky, 1 vejce, sůl.

Ze světlé jíšky, vývaru, soli, špetky bílého pepře, zázvoru, muškátového květu a hub vytvořte základ na omáčku. Vše povařte dohusta. Brambory nastrouhejte a spolu s ostatními ingrediencemi z nich vytvořte hladké těsto. Na vymazaném plechu vytvořte lžičkou placky půl centimetru tlusté a pečte v troubě na 200 stupňů. Po dvaceti minutách placky obraťte a dopečte z druhé strany. Správně udělané placky jsou na povrchu křupavé a uvnitř zůstanou krásně měkké. Podávejte společně s houbovou omáčkou.