Úvod / Vaříme / Houby

PESTRÝ PEKÁČ S HOUBAMI  

recept na houbový pokrm  

400g čerstvých hub, 250g vepřových nebo drůbežích jater, 3-4 vuřty, 1 cibule, 1 lžíce sádla, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 1 zelená paprika, 3 rajčata, pórek nebo naťová cibule, grilovací koření, pivo, kmín, sůl, pepř.

Houby nakrájejte na plátky, omytá rajčata a papriky nakrájejte na kolečka. Pekáč dejte na rošt nad oheň, cibuli nakrájejte nadrobno a zpěňte na sádle. Drůbeží nebo vepřová játra omyjte a osušte. Nakrájejte je na kousky, přidejte ke zpěněné cibuli a chvíli restujte. Přisypte zeleninu a vuřty nakrájené na plátky. Za stálého míchání směs podlévejte pivem, přidejte koření a nakonec osolte. Před podáváním pokrm posypte pórkem nakrájeným nadrobno nebo čerstvou cibulovou natí.