AMERICKÝ ŽAMPIÓNOVÝ PÁJ

recept na pokrm z hub

 /  / Recepty / Houby / Americký žampiónový páj

Na americký žampiónový páj potřebujete:  Těsto: 2 1/2 hrnku hladké mouky, 1/2 lžičky soli, 1 hrnek másla, 1/3 hrnku ledové vody nebo ledové tříště. Náplň: 250g čerstvých žampiónů, 50g másla nebo oleje, 3 vejce, 100g šunky nebo salámu, 2 lžíce mléka, sůl, pepř.

Páje jsou slané nebo sladké koláče, podávají se teplé nebo studené, v anglicky mluvících zemích. Náplň může být zcela zakrytá horním dílem těsta, nebo se zdobí vykrájenými tvary z těsta. Do mísy robotu dejte mouku, sůl, tuhé máslo nakrájené na malé kousky a postupně po lžičkách přidávejte ledovou vodu. Jakmile se těsto spojí, zabalte ho do fólie a alespoň na hodinu dejte do lednice odpočinout. Očištěné žampióny nakrájejte a poduste na másle nebo oleji, přidejte drobně nakrájenou šunku nebo salám a zalijte vejci, osolenými, opepřenými a rozmíchanými s mlékem. Nechte srazit a zchladnout.

  Podobné recepty