Úvod / Vaříme / Houby

ZAPEČENÉ FLÍČKY S HOUBAMI  

recept na houbový pokrm  

350g velkých flíčků, 40g sušených hub (nebo 400g čerstvých), 80g sádla, 2dl mléka, 2 vejce, mletý pepř, sůl, muškátový květ.

Flíčky uvařte ve velkém množství vařící osolené vody doměkka (podle návodu na obalu), propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Přebrané, opláchnuté sušené houby namočte na chvíli do studené vody, potom je uvařte doměkka a drobně pokrájejte (čerstvé očištěné houby pokrájejte a uvařte doměkka). Flíčky omastěte větší částí rozehřátého sádla, vmíchejte připravené houby i s vývarem, okořeňte a promíchejte. Vejce rozšlehejte s mlékem, polovinu vmíchejte do flíčků. Flíčky urovnejte do vymaštěného pekáče a zapečte ve vyhřáté troubě. Za chvilku zalijte flíčky zbylým mlékem s vejci a dopečte. Podávejte se zeleninovým salátem nebo se sterilovanými okurkami.