Úvod / Vaříme / Houby

HOUBY NA PAPRICE  

recept na houbový pokrm  

600g čerstvých světlých druhů hub (např. hříbků, křemenáčů apod.), 60g másla, 40g hladké mouky, mletá paprika, 1 cibule, šálek smetany, citrónová šťáva, sůl.

Očištěné houby pokrájejte na kousky, vložte do kastrolu, pokapte citrónovou šťávou a několika lžícemi vody, doplňte 20g másla, osolte, rychle přiveďte k varu, pak plamen zmírněte a pod pokličkou duste doměkka. Ze zbytku másla, drobně pokrájené cibule a mouky připravte světlou jíšku, zasypte ji mletou paprikou, zamíchejte, zalijte trochou vody, rozšlehejte, osolte a za častého míchání povařte dvacet minut. Omáčku můžete procedit, přidejte měkké houby, smetanu a chvilku povařte. Podávejte s dušenou rýží nebo s vařenými těstovinami nebo s pečivem.