Úvod / Vaříme / Guláše

HOUBOVÝ GULÁŠ  

recept na houbový pokrm  

600g čerstvých hub (křemenáče, hříbky, václavky, bedly syrovinky, apod.), 30g sádla, 30g slaniny, 2 menší cibule, 2 lžíce hladké mouky, mletá paprika, česnek, kmín, masox, sůl.

Očištěné houby (nejlépe směs) nakrájejte na větší kostky. Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvařte na sádle, vmíchejte drobně nakrájenou cibuli a usmažte ji do růžova. Přidejte mletou papriku, po zpěnění houby, třený česnek, kmín, sůl a za stálého míchání je osmažte. Houby zaprašte moukou, osmažte ji, podlijte vodou s masoxem, rozšlehejte a duste doměkka. Před podáním vmíchejte ještě trochu mleté papriky zpěněné na lžíci sádla. Podávejte s vařenými brambory nebo s houskovými knedlíky nebo s pečivem.