HOUBOVÉ RIZOLETY

recept na pokrm z hub

 /  / Recepty / Houby / Houbové rizolety

Na houbové rizolety potřebujete:  400g čerstvých hub, 20g másla, 15g hladké mouky, 1dl mléka, kousek cibule, pepř, sůl, tuk na smažení. Palačinky: 50g polohrubé mouky, 1dl mléka, 1 vejce, sůl. Trojobal: 1 vejce, lžíce mléka, hladká mouka, strouhanka.

Očištěné, pokrájené houby poduste v troše osolené vody doměkka, nechejte je dobře okapat a jemně usekejte nebo umelte na mlýnku na maso. Na másle zpěňte jemně pokrájenou cibuli, zaprašte ji moukou, osmažte, zalijte mlékem a vývarem z hub a povařte v hustou omáčku. Přidejte houby, pepř, sůl a rozmíchejte. Suroviny pro přípravu palačinek rozšlehejte, po krátkém ustání usmažte na tuku 4 palačinky. Naplňte je houbovou směsí, pevně stočte, rozkrojte na půlky, obalte v mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance a osmažte po obou stranách na tuku. Podávejte s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.