Úvod / Vaříme / Houby

HOUBOVÉ KROKETY 1  

recept na houbový pokrm  

600g čerstvých hub, 20g másla, 20g oleje, 20g hladké mouky, 1dl mléka, 1 vejce, 20g strouhanky, mletý pepř, petrželka, sůl. Na obalení: 1 vejce, lžíce mléka, hladká mouka, strouhanka, tuka na smažení.

Očištěné houby poduste v troše osolené vody doměkka. Pak je oceďte, po okapání jemně usekejte nebo umelte v mlýnku na maso. Z másla, oleje a hladké mouky připravte světlou jíšku, zřeďte ji mlékem, popřípadě přidejte několik lžic vývaru z hub a povařte na hustou kaši. Do vlažné kaše vmíchejte houby, strouhanku, vejce, pepř, sůl, sekanou petrželku, utvořte obdélníkové krokety, obalte je v mouce, ve vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance a usmažte po obou stranách na tuku. Podávejte s tatarskou omáčkou a s opečenými brambory nebo s bramborovou kaší a se zeleninovým salátem.