Úvod / Vaříme / Houby

BRAMBORY ZAPEČENÉ S HOUBAMI  

recept na houbový pokrm  

900g brambor uvařených ve slupce a oloupaných, 500g čerstvých hub, 2 vejce uvařená natvrdo, kousek cibule, 60g sádla, strouhanka, 2 vejce na zalití, 2dl mléka, mletý pepř, sůl.

Očištěné houby pokrájejte na plátky a v troše osolené vody poduste doměkka. Brambory uvařené ve slupce oloupejte, vychládlé pokrájejte na plátky, cibuli drobně pokrájejte a usmažte dozlatova na části sádla. Pekáček vymastěte sádlem, vysypte strouhankou, vložte polovinu dávky brambor, na ně vrstvu oloupaných vařených vajec pokrájených na plátky, připravené houby a smaženou cibuli, nahoru urovnejte vrstvu zbylých brambor, osolte je, opepřete, pokapte zbylým sádlem a krátce zapečte v troubě. Po chvilce brambory zalijte mlékem rozšlehaným s vejcem a solí a upečte. Podávejte se zeleninovým salátem nebo se sterilovanou okurkou.