Úvod / Vaříme / Guláše

FAZOLOVÝ GULÁŠ SE ZELÍM  

recept na guláš  

250g uzeného masa, 300g brambor, 1 hrnek fazolí, 600g kysaného zelí, 3 lžíce hladké mouky, 3 stroužky česneku, kmín, mletá paprika, sůl, olej.

Tmavé fazole namočte předem v litru vody. Ve stejné vodě je potom uvařte společně s uzeným masem a kmínem. Po půl hodině vaření přidejte nakrájené brambory. Kysané zelí nakrájejte, podlijte vodou a duste doměkka. Přidejte uvařené nakrájené maso, fazole, brambory a zalijte vodou, ve které se vařily. Česnek očistěte, prolisujte, osmažte na oleji, přidejte mletou červenou papriku, posypte moukou, opražte a zalijte vodou. Vlijte do guláše, nechte přejít varem a dosolte.