Úvod / Vaříme / Guláše

BAREVNÝ VEPŘOVÝ GULÁŠ  

recept na guláš  

750g libového vepřového masa, 4 velké cibule, 4 papriky, 4 rajčata, několik stroužků česneku, sůl, mletá paprika, pepř, jíška, olej.

Na oleji osmažte na půlkolečka nakrájenou cibuli. Až bude skoro růžová, zasypte lžičkou mleté papriky, zamíchejte a přidejte na kostky pokrájené maso. Ze všech stran opečte. Osolte, opepřete a zalijte vodou nebo vývarem. Nechte dusit. Papriku nakrájejte na proužky, spařená a oloupaná rajčata na čtvrtky, česnek na plátky. Až bude maso téměř měkké, přidejte jíšku, veškerou zeleninu a duste do změknutí. Hotový guláš dochuťte solí a rozetřeným česnekem podle chuti. Podávejte s houskovým knedlíkem nebo s pečivem.