Úvod / Vaříme / Drůbež a králík / Kuře

ZNOJEMSKÉ KUŘECÍ PLÁTKY  

recept na pokrm z kuřete  

5 plátků kuřecího masa, 100g kabanosu, 100g znojemských okurek, 1 cibule, 2 vejce, 1 kostka masoxu, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce hořčice, olej, pepř, sůl.

Vejce uvařte natvrdo. Cibuli nakrájejte nadrobno. Okurky, vejce a kabanos nakrájejte na kostičky. Plátky kuřecího masa lehce naklepte, z obou stran osolte, opepřete, potřete hořčicí a obalte v hladké mouce. Olej rozpalte v hrnci a prudce na něm kuřecí plátky opečte z obou stran. Potom je vyndejte a na zbylém oleji osmažte cibuli. Vraťte zpět kuřecí plátky a zalijte je horkou vodou. Přidejte masox a duste pod pokličkou do změknutí. V hrnku rozkvedlejte ve vodě lžíci hořčice a lžíci hladké mouky. Kuřecí plátky z hrnce vyndejte a nalijte do něj rozkvedlanou hořčici s moukou. Důkladně promíchejte a přidejte okurky, kabanos a vejce. Dejte zpět kuřecí maso a pod pokličkou ještě čtvrt hodiny povařte. Vhodnou přílohou je rýže.