Úvod / Vaříme / Drůbež a králík / Slepice

KOTLETY ZE SLEPICE  

recept na pokrm ze slepice  

4 prsa ze slepice, 2 vejce, 100g strouhanky, 30 mandlí, 40g vlašských ořechů, zelená petrželka. Nádivka: 150g telecího masa, 2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru, 1 pórek, 100g špenátu, 1 žloutek, 2 lžíce másla, 4 bobkové listy, nové koření, muškátový oříšek, pepř, sůl.

Mandle nastrouhejte a vlašské ořechy nasekejte. Prsa stáhněte z kůže a naklepte. Kořenovou zeleninu nakrájejte a zalijte litrem vody. Přidejte telecí maso, bobkový list, nové koření, osolte a uvařte. Špenát uvařte v osolené vodě přibližně 6 minut. Nechte okapat. Telecí maso se špenátem nadvakrát umelte, promíchejte se žloutkem a máslem. Osolte, opepřete a přidejte špetku muškátového oříšku. Doprostřed každého kousku kuřecího masa dejte nádivku a zaviňte ji. Obalte ve strouhance a mandlích s ořechy. Usmažte na másle. Dejte dopéct do rozehřáté trouby přibližně 5 minut.