Úvod / Vaříme / Drůbež a králík / Slepice

SLEPICE NA KARI  

recept na pokrm ze slepice  

1 slepice, 40g másla, 1 cibule, 1 jablko, 20g hladké mouky, 150 ml sladké smetany, 300 ml vývaru ze slepice, olej, sůl, kari koření.

Slepici očistěte, omyjte a naporcujte. V tlakovém hrnci ji osmažte na oleji dozlatova. Potom porce slepice vyjměte. Do oleje přidejte máslo a zpěňte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprašte moukou a osmažte. Přidejte osmažené maso a vmíchejte kari koření. Zalijte vývarem ze slepice, tlakový hrnec uzavřete a duste přibližně hodinu doměkka. Maso vyjměte, přidejte nastrouhané jablko, krátce povařte, přidejte smetanu, prohřejte a na závěr celou omáčku přeceďte. Vhodnou přílohou je hosukový knedlík.